Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, April 26, 2011

Pashmina gaya Aishah Amin



assalamualaikum ^^


okey, straight to the point, kali ini aku nak korang tengok style pakai pashmina gaya Aishah Amin. Tak kenal ? Aishah Amin ialah seorang fashioinistas yang sangat-sangat aku adore selain Yuna, Hana Tajima, Fatin Liyana dan lain-lain. tapi sudah tentu tidak bagi Maria Elena okey. hee.


ok, tak pe, itu boleh buat entry lain, bersama fashionistas yang laen. malam ni, nak tunjuk tutorial video dari sis Aishah Amin.oh. okey, aku lupa, video ni tak jumpa kat youtube. aku jumpa kat fb jer. hehe.tapi tak pe, aku copy link die ye. sebenarnya dah lama pun video ni, tapi tak pelah, bukan semua dah tgk kan ? hee.



untuk pengetahuan semua, antara sebab musabab utama aku suka gila sampai boleh gila tentang sis Aishah Amin ni ialah  :


  • Aishah Amin sangat stylish dan bergaya 

memang gaya-gaya beliau akan buat aku rasa wow. sangat up-to-date okey.gambar bawah ni gaya sis Aishah Amin pakai tapered pants. style kan ? teringin nak try. huuu. tapi belum ada keberanian lagi. hee :) ha, tengok tuu, wedges die.. huiiii. tergoda teman. adeyyy


http://lookbook.nu/look/1819880-Neon-Bright
  • Aishah Amin well covered her aurat
ni part yang paling susah aku rasa kalau jadi muslimah ni. eh, bukan susah, mencabar sikit la.. sebab kita kena jaga aurat, ye dak ? bak kata sis, covering the chest is the best ! sangat-sangat la betol kan kan ? so, dalam tutorial ni, sis Aishah ada tunjuk macam mana nak pakai pashmina yg style lagi well covered. paling penting tang chest tuu. kan kan ? so, try la ye, senang je tau :)



dah banyak gaya sis Aishah yang aku tengok, tapi semuanya well covered. sangat salute cara dia bergaya tapi tak lupa tetap tutup aurat. aku pun kadang2 tak dapat. huu



http://lookbook.nu/look/1330801-Once-Upon-a-Dream


http://lookbook.nu/look/1400147-FanTANtic


http://lookbook.nu/look/1311527-Sir-yes-sir

ha, sweet kan ? tapi still cover aurat .dagu pun cover tau. harap sangat satu hari nanti aku leh jadi camni,hehe. berangan lak kan ?sejuk mata memandang. she's the real muslimah fashionista.

jom kenal lagi sama Aishah Amin :


sekian. terima kasih :)
okeylah, sebenarnya esok exam. subjek professional communication. buku tu dok panggil2 suh study. tapi malas jer. hehe. asik online manjang.adeyy. sebenarnya banyak lagi sebab musababnya, tapi ni la dulu. nanti kalau aku rajin lagi, aku tambah, kalau tak aku buat entry lain, btw, jgn lupa tengok tutorial tuu tau :)

Terima Kasih Sudi Baca :)

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Like la Page Fiqaliqa Fashionista sekali yee :)

4 suka komen:

fyrafauzi said... Reply to comment

suka gilaa kat aisyah amin ni. Fashionista muslimah yg ttup semua. Adore her <3


Ce bace : Tips ngorat awek paling berkesan!

mira the monster said... Reply to comment

cantiknye aishah amin ni ;)

fiqaliqa said... Reply to comment

fyra : yup. shes awesome and shes good dlm berfesyen tapi menutup aurat :)

fiqaliqa said... Reply to comment

mira : aa. die memang cantik ! hee

made with love by fiqaliqa