Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, May 22, 2011

misi mencari kerja : day 1 (continue version)


assalamualaikum ^^

ehem ehem.kan dah kate, cerita pasal kerja je sekarang. haha.so, continue cerita semalam yang tiba-tiba aku rasa penat tuu.


lepas isi borang yang panjang berjela dekat kauter parkson tu,akak tu suruh aku pegi masuk office terus bawak borang tadi. warh. cepat kan ? sekejap je dah proceed next step. oh, ini sudah bagus. dalam hati la~


dalam office tu, ada sorang officer tengah menunggu.dia namakn diri die kak lin, oh, ok, adik nak cari keje ye? duduk dulu. mcm biasa la, tunggu lagi, tak lama lepas tu, kak lin datang balik.


akak bagi adik keje promoter boleh ? promoter ? ala penatnyer ~ wah. demand lak aku kan.dah la grad pun belum, so kira sekarang aku guna sijil SPM je la. patut la die nak bagi promoter jer.


tapi mereka kata boleh guna transkrip sem 5. ala kira ada dip la tu kan. ahahaha. baru dip dah heboh. aku pun mcm blur ketika itu. yela, 1st time kot carik keje yang betol2 keje sampai kena isi borang la bagai. tanye lesen ada tak, bilangan adik-beradik semua kena isi tau dalam borang tuu.


aku jadi perak sekejap. perak tu macam batak larh.kata seerti.oh, ok kak, boleh jer. dalam hati... ala, tak de keje laen ker ? yang best sikit, dok lam office ker. bhaahaha. pale hotak hang larh. ni bukan ayah hang punye mall la. oh oh. lupa plak kan. hee


10 minit kemudian,lepas kak lin telefon sane telefon sini, ada dua akak cina plak dtg, diorang supervisor kot.lepas bincang-bincang, dorang bagi aku kertas MRA.suruh baca dan datang balik, pukul 3 interview plak. ala,, igt dah habis dah, byk plak stepnya. haish. xpela, aku pun balik dengan muke toye. penat kot. lame giler tunggu. dah la waktu lunch. lapo lagi.


hmm apakan daya, memang susah nak carik keje sekarang ni ~


pukul 3, hujan la plak. hmm macam-macam dugaan. naik je office, ramai rupanya nak kena interview sekali. akak tu kate senang la kalau interview ramai-ramai. oh, memang betul. senang rupanya. hee

rasa-rasa korang, dapat tak aku jadi promoter tuu ? keje pertama yang betul-betul kerja ? hehe.

terima kasih sudi baca :)
Terima Kasih Sudi Baca :)

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Like la Page Fiqaliqa Fashionista sekali yee :)

3 suka komen:

EwaFiwa said... Reply to comment

anyway header yang baru ni mmg cun ! nmpk matured tapi comel ! ssuai sbgai blogger ;) komen ikhlas ni hehehe ^__^

fiqaliqa said... Reply to comment

hee thanx ya :)

Atiqah Rzk said... Reply to comment

sama la jd promoter gak. tp part time je. hehe

made with love by fiqaliqa