Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, June 16, 2011

Sayang Bos



assalamualaikum ^^


sayangkan anak, tangan-tangankan. sayangkan isteri, tinggal-tinggalkan. sayangkan bos, ape plak ? bodek-bodekkan ker ? ahhhaaaaks ! boleh ker cam tu ?? ape pendapat korang ?

bila sekarang aku dah masuk alam pekerjaan setelah habis alam pembelajaran buat seketika, aku dah faham kenapa sebenarnya wujud spesies-spesies yang suka bodek membodek bos mereka. dulu aku tak faham, tak nampak lagi kepentingan tuu kat mana. tapi sekarang, aku dah faham.

memang perlu jugak rupanya.kalau tak perlu, tak kan mereka menceburkan diri dalam golongan tuu kan ? cuba korang fikir positifnya dulu.

dengan adanya golongan pembodek ni, mereka kadang-kadang bagi kesenangan pada kita sebagai pekerja yang kadang-kadang tak suke dengan bos sampai ngumpat-ngumpat time tunggu turn nak punch card sebab bos ada kat depan nak cek mak guard buat keje atau tak, atau masa bos dok round-round ala-ala tentera dengan muka menggerunkan.

sebab apa bagi kesenangan ? bagi aku , mereka ni akan inform la kat kite kalau kot-kot bos tiba-tiba nak belanja roti canai ker, nasi lemak ke buat breakfast. ehm, ade ker ? haha. yang penting, dorang ni jugak sebagai penyampai informasi penting la, kot hari ni nak buat spotcheck ke kan.haa. nampak tak kepentingannya ?

atau inform kalau bos nak bagi bonus ke kan ?? haha
apa-apa pun, itu pandangan aku jer. yang negatifnya, malas la nak taip. hehe. sebab aku macam rasa diorang ni positif jer. nanti kalau aku dah nampak negatifnya, aku edit balik entry ni.haha. btw, nak cerita sebenarya,semalam aku dah buat kes kat tempat keje. baru tak sampai sebulan keje, dah glemer sekejap. haha. maluuu kot -.-'

semalam, boleh plak aku lupa aku kena masuk full,aku keje shift. 3 shift. so semalam patutnya dari pukul 10 pg sampai 10 mlm. akan tetapi, aku bangun pukul 10.15 pagi.. hahaah. menggelabah ketam la jawabnya.dah la hari ni memang tak de orang nak jage, so,kalau aku tak masuk, means tak de orang la nak jage aku punya kaunter.



so, aku pun ikut la cakap mak,pergi je la, mane tau die bagi masuk. aku pun bertoya-toya. wat muka innocent jerk. sekali tuu, pak guard n mak guard dah tunggu kat tempat punch card. adeyy. mane dorang tau aku nak datang lambat nii ? kambenk tol.

bla bla bla kena pot pet. last-last die suruh aku naik office, tanye boleh masuk lg tak. then, aku pegi je la... layankan.. orang tengah angin. malas aku nak sound. nasib baik orang tue.. ish. sabar je larh..

yang peliknya, bos bagi je aku masuk, then mereka macam tak percaya dan tak puas hatiii. hey hey hey. tak payah la excited sangat buat keje tuuu.geram lak timah. tak caye lak tu bos bagi masuk, die pegi kol plak. haish pakcik niii. ingat muke aku muke penipu ape ?

tengok betul-betul, muka kami muke penipu ker ?

menggelabah jer. suke sangat nak marah-marah,kan muke nampak tuee. hmm. sori la pakcik. saya tahu saya salah, tapi tak perlu nak marah macam tuu kat depan budak-budak store tuu. jatuh la saham. lagi satu, saya ni newbie. mane la tahu pakcik tak kan bagi masuk kalau lambat. kalau saya tahu, awal-awal saya p sambung tidoq balik. lagi syok.

tension lak kan. saya bukan p bodek bos pun merayu ape punn. saya just cakap, 'boleh tak saya masuk, sebab dah lambat' tak de pun saya cakap nak belanja mcd ke ape sebab bagi saya masuk keje . ade ? tak de kan ? tak payah la negatif sangat.


alkisahnya, saya memang sayang bos saya ! yeah !

p/s : thanx bos sebab blanje mcD hari tuuu :)


Terima Kasih Sudi Baca :)

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Like la Page Fiqaliqa Fashionista sekali yee :)

5 suka komen:

tomatokering :) said... Reply to comment

jgn jadik macam yvone dah . kekekek

fiqaliqa said... Reply to comment

haha. jgn jgn. yvonne tu gedik seyh. hehe :) thanx rajin komen :)

apik pehe said... Reply to comment

hehehe,,untungla kalau dapat bos yg baik

fiqaliqa said... Reply to comment

aa. bos baik bess :) thanx rajin komen :)

nadia ar-rumaisha said... Reply to comment

sis neh dah banyak kali bertukar kerja and dah banyak jumpe kaki kipas bos neh...memang menyakitkan hati....

made with love by fiqaliqa