Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, September 27, 2011

Tips nak jadi 'IN'


senang je kalau nak jadi 'IN' dengan trend budak budak sekarang.
khas untuk korang yg rasa teringin.suka suki jer.
 happy reading :)
*amaran: mungkin tak berfaedah kalau di amalkan. tehee .




korang mesti ada blog.
ala daftar je blog, senang je. konsep blog ? ala tak yah susah-susah fikir, asal cantik sikit, okey lah. blog tak yah nak private laa. tak yah letak setting content under 18 years above sume tuu, nanti buat susah je blogger nak blogwalking kan ? dan , haaa. yang ni main point dia, pastikan dalam blog tu plak mesti bubuh gambar beribu riban. gambar macam mane ? sila baca tips nombor 3 ye.



mesti ada kamera canggih.
tak maen yang cikai2. desler paling ideal.kalau boleh pinjam orang lain punya pun boleh. asalkan ada brand okey.then show off la sikit. eh eh, bukan sikit, show off banyak-banyak okeyh.





uplode bebanyak gambar.
langkah seterusnya, sila uplode gambar dalam skala 100-200 gambar dalam satu album.wajib banyak gambar, harus banyak album.faham ? tak faham, pandai-pandai korang la nak faham. tehee  gambar-gambar tu, biarkan je . tak yah edit-edit la. kalau rajin, edit la. kalau tak rajin, tak yahhh. uplode je beribu riban. yang penting kena buat gaya-gaya comel tau. kasi makeup banyak sikit lagi afdal. tambah 'aksesori' banyak kat muka lagi menawan. dressup sama tp posing banyak-banyak dan hampir kurang sama antara semua gambar tu, adalah amat digalakkan.




buat adik beradik.
mula-mula kena ada fb dulu.then buat la nama yg macam unik sikit antara geng2 korang.then buat nama last kat fb nama geng tuu.kira sama la satu geng ada nama tuuu. ok ? then request la adik bradik, sister, brother,cousin, nephew, maknda, walhal nenda sekalipun, antara geng-geng korang tuu. boleh ? apa-apa je, tak de halangan.




buat banyak-banyak fb.
buat la dua, tiga fb. saje, nak menambahkan pengguna fb kan, meriahkan, lagi bagus, then  add la sape-sape je, contoh, satu fb untuk para blogger, satu fb untuk awek-awek, satu untuk mamat-mamat jambu, satu fb untuk sedara mara, satu fb lagi untuk mamat-mamat korea, haaa. nampak tak , nampak tak ? itu namanya salah satu tip jugak ye untuk menjadi IN dengan trend terkini.




active dalam semua social account.
buat la sebanyak social acc yang mungkin, semua social acc yang ada sekarang ni, korang pun kena ada dan kalau boleh, cubalah aktif kesemuanya. paling mustahak, setiap apa yang kita buat, post je. tak kisah la jap g nak tido ke, jap g nak g maen bowling ke, jap g nak tengok wayang ke,jap g nak pergi keje ke atau sekarang tengah tgk cerita ni, cerita tu, bla bla bla ~ lagi satu, kalau ada kat mana-mana tu, check-in places la ye, contoh at pejabat. at toilet. at mall. whatever. lagi afdal kalau setiap setengah minit ada update dari korang.haa. baru ideal beb.baru kelasss gi tuuu.




amacam ? ada rasa nak jadi IN tak ? trend baru nii. hihi



Terima Kasih Sudi Baca :)

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Like la Page Fiqaliqa Fashionista sekali yee :)

4 suka komen:

Atiqah Rzk said... Reply to comment

hahahak yg first je sy ada. hahaahak

Rosalia said... Reply to comment

nice quote kt gmbr tu :)

fiqaliqa said... Reply to comment

@Atiqah Rzk

haha.tak cukup kriteria laaa. hihi

fiqaliqa said... Reply to comment

@Rosalia

hehe. untuk mereka yg dibenci tanpa sebab munasabah :)

made with love by fiqaliqa