Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, February 7, 2011

XPDC Gunung Stong


WAHHHHHHHHHHHHHHHH
haha.ops sori memulakan entry sebegitu rupa :)
kepenatan teramat sgt yang tak dapat dibandingkan
bayangkanlah, selalu dok menghadap lappy 24 hours, tiba tiba terus join 
XPDC menawan GUNUNG STONG

huu patah tulang temulang. terpaksa la bekerja kera memerah kudrat. haha
sehari seminggu sebelum pergi baru nak warm up adesssssss. mana la x sakit -.-

kalau korang nak tau, gunung STONG ni terletak kat DABONG,KELANTAN.kalau nak tau lebey, search google eh ? hee :)
XPDC mula pada hari khamis, 3FEB2011 sampai 07FEB2011 . penat woooo
tapi besh sesangat. pada yang x join mesti rugi. konfem rugi. hahaha. sebab FEE murah jew, RM100.
HAH, macam macam dapat kan ?mandi air terjun , masuk gua, daki gunung, kawan kawan, pakwe pakwe kelate, haa *itu sampingan jew. ahaks

XPDC ni dianjurkan oleh 
KELAB PENCINTA ALAM KOLEJ UNITI, PORT DICKSON :)
iaitu kolej saya lerrr :)
kelab kami la tuh . haa bangga lak an ?
ramai la yang join, 70 orang semuanya. mmg seronok !!
daripada juniorrrr sampai seniorrrrrr dan seniorrrr yang x macam seniorrrrrrr sebab awet muda. hahaha

yang paling adventure masa nak masuk gua n daki n turun gunung tuh ! gua tu sangat sempit dan ada kelawar, gelap gelita, tanah berlecah, adoi.. sape yang x biasa macam aku ni mesti rasa nak patah balik jew. huu.tapi x rock la kan buat separuh jalan.
masa nak naik gunung plak mencabar sebab trek licin, lembap so kasut memang kena yang power sikit r supaya boleh grap trek tu so, xla jatuh. * tapi kasut ak x power pown. hee 13 inggit jew. haha

kesimpulannya apa yang aku sendiri dapat ialah :
  1. rasa sihattttttttttttttttttt sangattttttttttt
  2. kat sana makan banyakkkkk habis pulak tue. selalu makan x pernah habisssss hahah
  3. dapat kenal ramai budak budak kolej sendiri :) pazni terserempak boley tegur :))
  4. merasa naik ketapi selama 12 JAM dan kesejukan
  5. rasa betapa pentingya jadi sihat dan menjaga kesihatan
  6. rasa ada bakat jadi penyanyi :) haha xleh belaaaaa
  7. jumpe macam macam jenis orang
  8. mandi air terjun setiap kali mandi
  9. tidor sangat nyenyak kerana kepenatan
  10. belajar pentingkan orang lain selain pentingkan diri sendiri :)
kepada yang xdapat join, jangan sedey okey. mana tau lepas ni KELAB PENCINTA ALAM nak buat lagi aktiviti aktiviti mencabar . hee :) dan mungkin jauh lagi ??
nantikan entry akan datang apa yang berlaku kat sana, gamba gamba kami dan macam macam g ! hee 

terima kasih sudi baca :)


Terima Kasih Sudi Baca :)

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Like la Page Fiqaliqa Fashionista sekali yee :)

2 suka komen:

n'ieda_faieda said... Reply to comment

perghh !! macam best je..haha

fiqaliqa said... Reply to comment

n'ieda_faieda , memang best tau :)

made with love by fiqaliqa