Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, May 23, 2011

gila kasut memakan diri ?



assalamualaikum ^^


kasut. semua tahu kasut tu apa. satu keperluan kan ? bagi aku pun macam tuuu. tapi itu dulu ~ sekarang rasanya dah lain. dunia dah maju, zaman dah berubah brader ~ kalau tak pakai kasut pun boleh jalan pe. haha. style la kaki ayam kot. wahhaha, ce try. jalan kaki ayam dekat bukit bintang. hee


kaki ayam style ?


heh. jangan maen-maen larh. serius ni. aku ada masalah besar. real big problem man. addicted to shoes ! oh no ! habislah, makin menjadi-jadi hobi aku ni. asik nak membeli kasut ajer.


salah kedai kasut larh kan ?


dulu aku selalu beli kasut yang time tu kira mahal bagi aku la as a student ~ kasut brand Vincci  dan Momoe.selain tu, tak ingat larh. time tu boleh larh. sepasang rm30-rm60 jer. dah nama student kan. lg pun time tu duit byk sbb tak guna sgt. yela, student high school dan baru tahun berapa belajar kat kolej, so, fulus tu, masih masyuk lagi. haha


tabiat membeli ni, macam tak boleh di pisahkan larh, lagi-lagi bila aku nampak harga die murah. kira mampu larh, terus try kasut tu, design yang sekali pandang dah cantik dan berkenan tu, terus aku beli.dah murah, beli jer la kan. nak tunggu nanti kot-kot dah habis stok ker. dah la saiz aku ni kecik je ha. selalu sold out.


diskaun kurang ajar tau.


bila nak yang murah, kena la tunggu sale kan. baru la dapat diskaun yang buat kita jadi tak tentu arah. oh, silap, bukan kite, aku jer. hee. yang buat aku jadi tak tentu arah.mata pun jadi tak tentu hala tengok price tag.oh em jay ~


Momoe Shoes. beli time super-duper diskaun 


tapi sekarang, selera membeli belah kasut tu dah bertukar. sekarang dah tak kira branded, asal cantik , murah, aku terus rembat. mungkin sebab sekarang zaman kejatuhan ekonomi aku. fulus pun semakin terbang melayang.so, kena la beli yang murah disebabkan tabiat tu tak boleh nak ditahan.hahaha. ye, aku tahu, ini memang kronik.  tapi.. 


ala, biasalah kot perempuan.kalau tak baju, kasut, kalau tak kasut, handbag. kan kan ?


macam normal je. ye dak ? hee. ke aku sorang ? alamak. tak kan la kan ? yang pentingnya, memang la aku rasa menyesal, tapi semalam aku dah terbeli lagi. terbeli okey.sekarang tengah carik-carik kamera, mane tah. nak la upload. hahaha. batak kan ? ok, thanx. hee


baiklah, aku tak upload. kasut tu kaler pink. pumps. comel wooo. super adorable. tapi adik aku kate burok. die kate dalam kete kasut hang, dalam rak kasut kasut hang, bawah katil, dalam kotak kasut tu, kasut hang lagi ~ ish. susah la hang ni. dah. die merungut plak, wek ~ hee


tadi beli kasut ~
kasut apa ?
pumps. kaler pink. comel ~
kan dah banyak kasut ?
ala tak la banyak sampai boleh buat almari kasut  ~
amboi, nak buat macam tu ker ?
aa la. satu hari nanti. kalau banyak duit ~
amboi, ish ish ish


haha. okey what ? almari khas utk kasut. nanti boleh tunjuk kat anak cucu. hahahaa. tgk erra fazira punye kasut tuuu. hahaha, macam tu larh nak buat, boleh buat galeri. bhahaha


nampaknya, buat masa ni, aku memang tak boleh hilangkan ketagihan membeli belah kasut ni
my bad ~

Terima Kasih Sudi Baca :)

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Like la Page Fiqaliqa Fashionista sekali yee :)

2 suka komen:

Atiqah Rzk said... Reply to comment

jgn risau. kite pun ade penyakit same. haha

fiqaliqa said... Reply to comment

hee wah. geng ! normal la kan penyakit ni. hehehe

made with love by fiqaliqa