Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, November 10, 2011

Teringin Warna Kuku ? cuba fikir balik.


tiba-tiba rasa teringin sangat.okey lah. bukan tiba-tiba. memang dah lama teringin kot. haha. apa yang teringin sangat tu ? hehe. teringin nak kuku yg kaler-kaler. mcm comel jew. hee. ngada-ngada kan ? haha. wow. memang gedik. ahahha. suka tengok kuku kaler-kaler. macam cantik je. hee. tapi bila tengok faktor-faktor lain, aku macam kena fikir seribu kali je. haha. nak tahu faktor apa ? baca sampai habis :)

bahaya untuk kesihatan
tapi bila fikir, kunk nak makan cano plak aih ? makan dengan chemical chemical skali apo ? sakit porut plak den kunk haa.yelah, makan guna tangan. tak kan sepanjang masa nak makan guna sudu garfu je. tak nikmat la tuuu. tak berkat plak tuu. tambah kurang kenyang. huhu.


nama yang HEBAT.


tak dosa ker ?
apa hukum warna kuku ni ? nak tahu, klik >sini< . kesimpulan yang aku faham, selagi bahan yang digunakan halal, iaitu tidak mengandungi unsur-unsur najis yang boleh membuatkan ianya haram, boleh lah guna. tapi banyak lagi faktor lain, contohnya macam niat nak pakai tu untuk apa ? nak menunjuk ? riak ? takbur ? itu dah lain. itu dah dosa plak. kalau berhias untuk suami tak pelah. atau yang belum ada suami tu, hiasa untuk diri sendiri tanpa menarik perhatian lelaki bukan muhrim. kalau ada yang salah tentang fahaman aku ni, silalah betulkan ye.

terus kena label woo .
tapi satu yang pasti, bila nampak je perempuan-perempuan yang kaler kuku ni, lagi-lagi yang bertudung, konfem terus kena label punya. belum kira lagi pandangan sinis yang dapat tuu. haa. rasakan . nak sangat kaler-kaler. hehe. atas sebab-sebab pandangan orang ramai ni la yang aku macam tak berani sikit nak try. haha.

OH. comel berGANDA-GANDA


solat ker ?
lagi-lagi bila pakai, orang pertikaikan kita ni, solat ke tidak, walaupun masa tu kita uzur kan. kan tak elok tuu. belom apa-apa, orang fikir buruk je. bila dah fikir buruk dalam hati, mesti terluah dek percakapan, selalu sangat bercakap buruk, lama-lama jadi doa la kan ? haishhhh. takuttt. kerana benda kecik macam tu, kita dapat doa yang tak elok je sepanjang masa. nak ?

normal la, nak cantik kannnn.
ada orang kata, ala normal la wanita, suka pada kecantikan, so, senang la terpengaruh. macam aku.,dah jatuh hati plak nak kaler kuku. tapi aku kuatkan iman , jangan sekali-kali gatal nak cuba. kalau benda tak brapa elok kita cuba try test sekali, mesti lepas ni nak try berkal-kali. ye dakkk ? huu

ikut hati masing-masing laaa
kesimpulannya, senang la. nak buat apa-apa, tanya la diri sendiri dulu. sebabnya, kita juge yang tanggung. dosa ke, pahala ke, kita jugak yang dihitung. bagi aku, aku memang teringin sangat, tak tahu kenapa, macam mengidam plak. orang yang mengandung punya mengidam pun tak teruk kot macam aku. hahaha. aku suka la tengok. tak tahu. memang suka. haha. susah nak describe macam ne tahap kesukaan tu. tapi, ye, aku memang kena fikir balik hasrat teringin di hati tuu. huhu. kesian kan ? 

ikutlah HATI sendiri ;)

p/s : jgn lupa follow akaun we heart it fiqa ye. klik sini : http://weheartit.com/fiqaliqa :)


Terima Kasih Sudi Baca :)

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Like la Page Fiqaliqa Fashionista sekali yee :)

4 suka komen:

Atiqah Rzk said... Reply to comment

tak teringin pun. dulu zaman muda2 ada la jugak teringin. hik. wahh dah ada akaun weheartit laaa ;)

sueRAFE said... Reply to comment

sorry le den nak pakai menatang ni. lol comel macam mana pun memang tak minat, setuju part kena label tu, memang sangat ada betulnya. lagipun, tak manis lah, tudung atas kepala tiba tiba kuku berkaler hitam, just a no no

fiqaliqa said... Reply to comment

@Atiqah Rzk

eh tiqah. sekarang pun muda lagi la. hee. always muda :) hehe. aah. usha2 la ye :) hii

fiqaliqa said... Reply to comment

@sueRAFE

tulahhh. bila fikir balik, simpan je la angan-angan ni.sebab byk buruk dr baik kan ? sob sob.

made with love by fiqaliqa