Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, January 19, 2014

Farewell Classmates Part 2


So, seperti yang dijanjikan dalam tweet muweetewaah ! iolls berazam nak hupdate part 2 punye cerita. story pasal parti farewell hari tu. eh bukan hari tu, bulan lepas dah ha. sama erti dengan tahun lepas. haha.  ni pasal part tukar tukar hadiah yang epik tu. haha. ok, ready ? hehe.

nak memeriahkan parti last tuk kenangan rapi simpan di dalam kalbu semua classmate, semua pakat maen tukar tukar hadiah. yeaaay. cliche sikit, tapi macam wajib je kannn. dari darjah enam, sampai tingkatan, diploma, then degree. 

ha kau. acara wajib, tukar hadiah. syarat die, takde amaun spesifik bape hengget hadiah kau nak kasi, janji ikhlas dan halalan toyyiba. hihi. so, the best part is, we all partner in crime, pergilah memburu kedai hadiah dekat dekat dengan pakli kopitiam lepas melantak nasi ayam lemon dan bergelak ketawa nonton munahhirzi. *omg. aku punye gelak kemahen kuat tak hengat dunia tengok video video munahhirzi. rasa macam aib je nak pegi pakli kopitiam lagi lepas ni. haha.

perut pun kenyang, hati pun gembira, lepak pulak kedai gift selama beberapa jam nak pilih hadiah terbaik katenye. 2 orang partner in crime, namely kak qis and kima*bukan name sebenar* ya ampunnn lama benor nak pilih hadiah. haha. *padahal yang last bayar dekat cashier is iolls. haha

so dalam dalam pilih tu, nina bukan nama sebenar cakap, korang beli yang best best, kan nak bagi aku. 

hari kejadian esoknyaaa. masing masing dah siap dengan hadiah masing masing, yang mana nina-kak qis-kima-aku tahu la ape hadiah kitorang sume ni. takde rahsia rahsia aihh. since hadiah kak qis nak bagi, aku yang pilih, hadiah kima nak bagi nina yang pilih and hadiah aku and nina memang dorang dah tahu dahhh sebelum tuu. 

ok, so ini gift dari aku, simple jer. hmm. bunga saje tetibe rajin nak buat. haha. nampak sangat takde kerjaan kan. haha. apepun, aku harap yang menerima terimalah seikhlas hati. hahahha :p




minat kot buat wrapping gift macam ni. penah jugak customer request wrap item diorang cantik cantik sebab nak bagi gf / bf. so aku buat dengan penuh passion. wahh kau. haha. ok, back to the story, 

lepas makan makan kepsi semua tu, sesi nak cabut undi hadiah pun dimulakan. berdebar debar rasenya. sebab macam risauu laaa yang dapat hadiah aku tu tak suke ke hape kann. hahha.  tiap tiap satu gift tu dah ditulis nombor, aku dapat no 19 tak silap.

partner in crime kak qiskima and nina pun dapat nombor dekat dekat jer, rasenya 17 or 18 kot. time nak amek gift tuuuuuu. tanjattt gegurllll !

it turns out yang hadiah yang kitorang dapat dalam circle kitorang je noksss. hahhahahahhaha

aku dapat hadiah dari kak qis, yang mana aku yang tolong die pilih dekat kedai gift tu, nina pulak dapat hadiah dari aku, and kak qis dapat hadiah dari kima ! hahha kima je terselamat sikit, die dapat hadiah out of partner in crime punye circle ! hahha. epik sangat ! time dapat hadiah tu memasing seriau ! haha. sangat la dekat takdir kite ye ? haha


aku dapat bear yang tengah tengah tu. omeyyy tak ? well, tengoklah siapa yang pilih. bhahhaha ! tenkiuwwww kak qis  ! hehe. kenangan manis sangat haish. konfem lepas ni kalau maen tukar tukar hadiah mesti teringat kes ni. hahhaha

kisah kalau dah takdir ! yang pilih yang dapat ! 



Terima Kasih Sudi Baca :)

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Like la Page Fiqaliqa Fashionista sekali yee :)

2 suka komen:

Saljiah Zafirah said... Reply to comment

comel bear tu..=)
jemput singgah blog sy

padieka raccolta said... Reply to comment

hai assalamualaikum..kami dr team PADIEKA RACCOLTA

PADIEKA merupakan online shop yg mnjual pelbagai jenis top,pants,beg,tudung yg menarik dan harga yg berpatutan. To dear customer yg berhampiran padieka taiping anda boleh makn smbil shopping tau sebab cafe kitaorang baru je beroperasi..


PADIEKA mempunyai 3 cawangan..
TAIPING,SHAH ALAM,KUANTAN.

To uolss yg masih belum kunjungi butik kami anda dialukan-alukan..TQ

made with love by fiqaliqa