Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, June 24, 2011

Segmen Cantik Ekspress - Mata



assalamualaikum ^^


hye hye hye. hari ni segmen Cantik Ekpress bersama saya, cik-tak-cantik-punnn. haha. oh. sorry la tuan-tuan dan puan-puan. nama i panjang pulakkk. biasa la, kalau selalu people just called me Blondieee. ya, i know thats such a cute name :) ahahaha. oh.oh seronok rasanya dapat bertemu u'all dalam show hari nii. 


u'all tak kenal i ? well, im just popular onlineeee. theettttt. i ni pengacara indie tauu thats why la u'all tak kenal, btw, i tumpang slot entry blog yang so-not-popular and so-not-my-taste nii. ehm.ya, i saje nak bagi up die punya trafik sikit. kesian tgk die nii.


okey, topik hari ni mata. semua nak mata cantik kan ? mata yang nampak ala-ala barbie doll gi tuuu. biasa la, perempuan, mane ade yang tak suke cantik, betoll tak laling sumeee ? okey, i can see korang agree. thanx u'all. so, mcm mane nak cantik ekspress untuk bahagian mata plak ?


ala senang jeeee. u'all ni, buat innocent plak tak tahu. macam ni la, pakai je contact lens. haaa. kan banyak jual kat kedai-kedai sekarang, kalau kat online lagi berlambak. murah-murah gile pun ade.tapi hati-hati la, sebab bila beli online ni kita tak dapat nak sure kan tahap keselamatan die.buatnya, u'all pakai, sebulan kemudian terus blank. habis. kan dah susah... so, sebelum beli tuu, make sure buat langkah keselamatan dulu yee. contohnya, pergi la cek tanye kat testimonial yang dah try, atau mintak surat akuan dari jabatan kesihatan.


ingat, nak cantik, cantik jugak, tapi.. kesihatan tu yang paling pentinggg. oh,dah banyak plak i membebel.sebenarnya kena ekspress. hee. biasalah, ekcited 1st time nak tulis entry niii. hee :) jom stret to da point, ni lah hasilnya kalau pakai contact lens :


SEBELUM


yang ni sebelum die pakai contact lens. tengok anak mata, kecik je.sepet lak tu mata die. 





okey, ni selepas die masuk rancangan i, Cantik Ekspress 



SELEPAS


tadaaa. okey,contact lens ni kaler violet punya.nampak tak perbezaan besar anak mata tuuu.oh,ni gambar sebelum edit bagi licin sikit kulit muka. testimonial i ni muka agak tak licin, so, kena la edit. haha. jangan tanye i kenapa die senyum macam tuu, u'all tanye la die. haha


OKEYYY. tu je la segmen i untuk hari ni.. thanx u'all. btw, segmen i tak de mase tetap, kalau i free i masuk jer. lagi punn, banyak lagi blog lain i nak terjah niii. hee ok byeeeee. c u next time yaaa :) korang jangan lupa try tauuuu. konfem meletopsss !!


p/s : segmen ni khas oleh cik-tak-cantik-punn a.k.a Blondieee. :p


Terima Kasih Sudi Baca :)

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Like la Page Fiqaliqa Fashionista sekali yee :)

6 suka komen:

syufaa said... Reply to comment

wowww..mmg express..
tp mmg klau pkai lens..
muka jd lain kan?
so, addicted pkai lens..
syufa pun..huhuhu..

Meyra Haney said... Reply to comment

haha , umi jangan senyum macam tuh ye . dah2 , ehehehehehehhehe . kau nehh . adik nak nenen ye .

Atiqah Rzk said... Reply to comment

lens membesaukan mata, saiz bapa?

fifirainbowgrey said... Reply to comment

try larh grey n brown pulakk. lg cumelll mell. tehee :)

fiqaliqa said... Reply to comment

@syufa : aaa. pakai lens mata terus jd cun meletop. fiqa pun addicted jgk kai lens ni.huu

@meyra : bukan nak nenen la meyraaa. adik nak tinnnn. tin kosong. hahaha

fiqaliqa said... Reply to comment

@atiqah : hhmm. tak tahu la bpe saiz die. hee

@fifi : kaler brown dah pnh ade. mmg lawa, grey tak pernah try lg. nanti kite try ehh. hee

made with love by fiqaliqa