Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, June 26, 2011

Susah Bila Mak Mentua tak Restu niii



assalamualaikum ^^


hye semua. hari ni tak update pun. jiwa berkecamuk la. huuu. nak kena holiday ni. aisehhhh. haha. tak la, hari ni kind a hectic day. huu.penat gileerrr. newayyy, itu la life kan.


so, motif entry ni sebenarnya nak taip pasal restu.nak buat apa-apa pun mesti kena ada restu kan. restu bahasa inggeris ialah blessing. betui tak nooo ? kalau salah mintak ampun la yeee. cek orang kampung je... tak la dok KL punggg. tak de pavi, mid atau KLcc pun kat sini.. tapi okeyy je. xla ramai warga-warga asing yang buat macam kampung dorang kat sini. kita plak yang jadi pelancong kan..hee


okeylah. distracted plak,main point nya, betull ke tak penting adanya restu ni ? hmm. secara logiknya, memang la perlu kan,isu sekarang restu mak mentua. kalau mak mentua ni bila kita nak kawen ngan anak die, die tak bagi restu,bagi aku, tu maknenya, die tak suke kita la kan. tak suka kita jadi menantu die. u r so not my type. die cakap dalam hati. haha.susah la kalau mak mentua sendiri tak suka. kalau dah kawen, mak mentua kan ibarat mak kandung sendiri.kan kan kan ?


ye, memang la aku belum kawen lagii. tapi itu logik la.. semua boleh tahu. okey, kalau tak nak ikut logik, kita ikut suka hati la ye, kalau dah mak bapak bakal mentua tak nak bagi restu sedangkan kita dah cinta macam nak mati dengan anak diee.ape kita boleh buat ? nak buat tak peduli, macam "oh, i dont care, i wanna marry u sayangs, not your kampung parents". ha, nak buat macam tuu? dari korang buat macam tuu, aku cadangkan 


korang boleh pergi mati je dengan cinta korang tuu. haha. tak guna weyh, kaw lari ke siam ke thailand ke sebab nak kawen jugak dengan pakwe kaw yang memang hensem macam Seth Tan tuu. tak gunaaa. betul aku cakap. sebab ape ? sampai bila hidup kaw tak akan aman. mark that bebeh. 


bukan sebab aku tengok drama melayu sangat, takkk. ni realiti beb. benda realiti tak leh maen-maen. kalau dalam cerita drama tu boleh la kasi best meletup-meletup kan. macam drama takdir afina tadi.. memang kesian, rupanya mak mentua yang gila. adeyy. sadis betul gila kesian tauu.


aku macam terbayang lak nanti kalau andai kata dapat jodoh, then mak mentua atau family mertua tak suka, tak restu, susah... aku sanggup la tak kawen. haha. konon jerk. tah-tah merayu macam orang gilak. haha. mintak-mintak jangan.


harap-harap korang pembaca yang budiman ni.. nak buat ape-ape yang menetukan masa depan tu, mintak la restu dari kedua ibu bapa yee. restu tu penting. kalau nak kawen lak, kena tambah lagi satu pasang ibubapa, mak dan ayah mentua. hormat dan mintalah restu sebaiknyaaa :)


baru la nanti boleh masak memasak dengan mak . tambah lak dengan mak sendiri. kan syok tuuu ? dapat dua mak. huui. bez bez. hehe :) nanti dapat anak kembar, dua-dua mak boleh jaga sorang satuuu. syokkkk. kalau kawen kat thailand ? nanti balik dari thailand laki kaw kena belasah duluuuu. haha


yeah, i proud to be their daughter 

tak sabar nak tambah lagi satu mak, satu ayah :) pray me :)



Terima Kasih Sudi Baca :)

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Like la Page Fiqaliqa Fashionista sekali yee :)

3 suka komen:

Mr.Oren said... Reply to comment

proud ye?gud2..hahhaa

apik pehe said... Reply to comment

huhuhu..cepat2..nanti ajak apik tau

fiqaliqa said... Reply to comment

mr. oren : hee. mestilah proud :) anak mak katakan. hee

apik : ish, kalau konfem sok, mesti ajak punyeee, jgn tak dtg plak nanti tau :)

made with love by fiqaliqa