Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, July 14, 2011

Kenapa Pakai Tudung ? kolot la.


dah. new brand day for me. dan entry ni bukan emo lg. ya ampunnn ya semuanya. lost control. tulah akibat kalau marah sesangat. meletop kalah gunung berapi. huu .


perasan tak something ? hee. kalau tak perasan maknanya korang tak baca la entry lepas tuu.entry yg ni Saya Betudung dan Saya Sangat Pretty .singgah la dan komen yee :)


korang rasa sebab ape aku pakai tudung ? 
banyak sebabnyaaaa. ehe. tapi main pointnya ialah :


1)dah memang wau-alif-jim-ya-ba sebutnya ? WAJIB.jadi, tak leh berdalih dah.kalau sin-wau-nun-alif-ta sebutnya SUNAT, lain la ceritaaaa ~


2)sebab aku rasa lebih selamat bila pakai tudung.bila aku tak pakai, aku rasa aku macam budak wicked giler. ahaha.


3)aku tak nak abah aku malu tgk anak dara die niii... dan aku tak nak heret lelaki laen masuk neraka sama2 sebab aku bagi dorang tempias dosa kalau aku tunjuk aurat aku -.- kalau aku nak buat dosa, biarlah aku sorang tanggung 


haish betapa berat daa bahu kiri punya catatan.
uh. sentap bila ingat dosa. huuu -.-


4)aku rasa pretty kottt pakai tudung. ahahha. okey, sori, idak le. aku rasa kalau pakai tudung pun boleh jadi fashionable jugeee. tak payah susah-susah sebab sekarang dah banyak fashion label yang offer baju konsep muslimah, tak semestinya tutup semua tak leh bergaya, tak semestinya yang bukak semua tu, bergaya. kan kan ?


5)aku malu kott bila tengok budak kecik darjah satu boleh pakai tudung walaupun senget benget komot-komot, kemek-kemek tudung die. walaupun mak die paksa, tp die tetap pakai,dengan rambut nak terkeluar bagai,  lagi-lagi budak yang lagi kecik-kecik macam umo 3-4 tahun pakai tudung. annyoonyoyoyo shomelnyaaaa ~ terus tuka slang . hee


aku macam, tengok, budak kecik pun reti nak tutup aurat. kaw yg besar gedabak, tanggung dosa sendiri , xkan xnak pakai. oh. sentap ~


so, itu lah yang aku rasa.aku tak rasa kolot, aku rasa bangga dan pretty :) daaa ~ whatever ~  say what u want bebeh. do i care ??  wink2 ^^ haha. slang paris hilton plak :p


kalau korang perasan. ni adalah entry ulangan . tapi versi edit semula.aha. sebab kat entry Saya Betudung dan Saya Sangat Pretty  tu aku rasa cam terlebih plak membebel. aku memang suke membebel. haha.memang lumrah aku suke membebel. ahha.benda yang baik, kena sebarkan kan ? 

kolot ? omong sama tangan deyh !

Terima Kasih Sudi Baca :)

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Like la Page Fiqaliqa Fashionista sekali yee :)

2 suka komen:

Atiqah Rzk said... Reply to comment

bukan setakat kolot. orang akan kata kampung kalo pakai tudung. Tah papetah.

fiqaliqa said... Reply to comment

mereka yg cetek ilmu sebenarnya. sedap mulut berkata ~

made with love by fiqaliqa