Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, July 26, 2012

Ramadhan


Salam Ramadhan. Happy fasting uolls !

niat entry ini ditulis supaya blog ni ada la bertuan. 
sebabnya orang laen dah ada post Ramadhan. kite tade pown. sob sob.

 sebabnyaaa ;
1) broadband celcom selalu tak merestui. asik disconnected je. so, tade mood nak bela blog. huu
2) baru lepas habis final, so rilek2 la dekat rumah. malas nak berinternet (kunun)
3) saje . sebab ta tau nak post apa ? hmm so lameeeee larh! 

cukup la 3 reasons kan ? ehe.
bukan uolls kesah pun kann. AAK ? haha.
kali ni, 2012 menyaksikan aku menjalani ibadah puasa yg ke 21 tahun  oh well, not yet 22. hehehhehe ;p

tahun ni aku berazam nak penuhkan solat terawih, yg mana aku selalu malas nak buat tahun2 lepas. 
ada pun lubang2 je. selang2 sebab masa tu time kat Kolej, bila xde membe, mula la malas. haishhh. 
membe jugak kena. padahal iman x kuat. soooo, tu larh nak tebus balik. 

aku cuba la kuatkan semangat dan azam yang tinggi. hehe. yela, bila fikir, yg selalu ada kat masjid sume nenek nenek, makcik makcik, susah sgt nak nampak remaja belia mcm kita kita ni. boleh je nak buat kat rumah je, tp aku ni kalau kat rumah nafsu malas tu menjadi jadi. nak nak home sweet home kan. hehe. 

tp bila terfikir balik,kalau ini ramadhan terakhir aku, bila lagi aku nak buat kan ? 
semoga terus istiqamah ye. tiba tiba mood seriyes. ehem. 

newayyy. rindu nya nak berbelog. menempek gambar hodoh diri sendiri merata-rata. hehe. mengomen sana sini. ohhhh. semenjak Uitm dihatiku, rasa tak menyempat je masa. nasib cuti time puasa. kalau time puasa pun  ada kelas, kunk ada yang buat demonstrasi jalanan pulakkk. hehe. 

last but not least, carilah masa, solatlah terawih :)



Terima Kasih Sudi Baca :)

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Like la Page Fiqaliqa Fashionista sekali yee :)

4 suka komen:

::rinzz A:: said... Reply to comment

yelaaa...Uitm dihatimu.....rinduuuu umiii!!!!

fiqaliqa said... Reply to comment

@::rinzz A::

hehe rindu ina jugakkkk <3

_NisaFuzi_ said... Reply to comment

untungnya dah cuti !
nisa follow sini !

piko pink said... Reply to comment

salam ramadhan

made with love by fiqaliqa