Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, June 4, 2012

time that matter


kelas/kuliah
penat.letih.capek. semua la yg sewaktu dengannya. life di IPTA is not as easy as masa aku kat IPTS tauuu. kalau dulu kat IPTS kelas petang je mesti satu kelas pakat bodek lecturer anjak kelas waktu pagi atau tengahari sebabnya petang sume tak semangat nak datang kelas dah. kalau ada pun bape kerat je la yang datang. faktor transport lagi, kalau budak hostel nak ulang alek naek bus. memang tak la nak rajin pegi class petang2 kan. hehe. tapi sekarang kaw nak bodek lecturer ? ' u wish la ' kata lecturer. y i nak kena ikut time u all plak ? pastu kalau ada kelas ganti plak , then kelas tu clash dengan aktiviti luar yg laen, mean bukan kuliah, lecturer tu suruh buat pilihan. ' u make choice la, nak masuk class i or tak , i x kesah... ' hmm dan ofkos la akn terpaksa membatalkan aktiviti lagi satu tu kan.... demi class ganti tu. hmmm -.-'

aktiviti koko/kolej
jadi student IPTA ni memang kesibukan kadangkala melampau lampau. lagi-lagi bagi budak junior macam aku. every saturday ada aktiviti koko tau. bukan pegi petik buah koko tu. i mean aktiviti ko-kurikulum tu haaa. macam budak sekolah plak an ? padan la muka aku. dulu masa dekat IPTS enjoy je. balik kelas boleh terus rileks je, petang tade aktiviti, sabtu ahad pun free. i mean kalau ada aktiviti pun bukan masuk dalam CGPA pun. tak de effect pun pointer tu. so, macam wajib tak wajib kan. itulah faktor yg buat lagi malas nak keluar dari bilik, kalau keluar terus balik rumah. haha. ok finee aku memang anak mak pun. xkan la anak tekak plak kan ? hehe. 

Tapi sekarang, balik kelas je dah petang, kul 6, kadang2 sampai pukul 7 tau. lepas makan, malam kunk kena pegi aktiviti kolej plak. dah tu nak balik kampung selalu pun x leh. asik ada aktiviti je, kem la, seminar la, itu la , ini laaa. ye, aku tahu la, memang dekat pun kampung aku kat seremban tu haaa. tapi nak le balik selalu kan. ni sume sebab dah terbiasa dulu asik balik je. haha. almaklumlah, dulu study kat Port Dickson je pungggg. memang dekat la pun kannn. haha.

online shop
disebabkan dek kesibukan yang melanda, online shop aku punya sale makin merudum dek kerana aku yang asik lambat nak melayan customer. haha. mintak maaf la banyak2 ya. oh ya, hari tu aku ada join booth. ha, ni lagi satu aktiviti. tapi bez la, nanti i cite lagi ye. siap gambar2 lagi. muahahaha. first experience join booth2 ni. bez gak la. hmm sekarang ni online shop still ada tp x seaktif dulu la sebab ofkos i punya priority dekat study kan. xboleh la nak jatuh jadi number 2 plak. study always number 1. business is just as my part time. dari aku terlangok je online tu. baik aku buat something yang boleh bagi kaching-ching. hehe. pelik bunyi nya. haha walaupun aku hanya sekadar agent tapi bagus la supaya aku belajar something to opened up my own shop in future kan ,hehe

masa itu memang emas
time is gold. so true lah ! sekarang ni aku memang kena divide masa betol2 supaya semua yang aku buat tak la orang kata ' yang dikendong berciciran, yang di kejar tak dapat ' eh, terbalik eh ? tapelah. same meaning jugak :p ok lah. so setakat ni la masa yang aku nak laburkan menceceh dekat blog. hehe. see u soon. pada peah peah, senah senah, yang merindui mak jemah, mak jemah mintak maaf la ye. bukan tade story, ada, tapi asik tersimpan rapi je dalam otak tanpa jari jemari runcing menaip. hahahha. propa je. ok larh. tetiba lak  mcm nak tukar gender, opsssssss ! haha k bai, assalamualaikum !


awal awal sem. nampak tak semangat membara ? haha

UITM DI HATIKU !




Terima Kasih Sudi Baca :)

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Like la Page Fiqaliqa Fashionista sekali yee :)

4 suka komen:

Aszkey shahruddin said... Reply to comment

Hahaha...rindu lak kt zaman uitm dulu..UiTM dihatiku!!smoga success yer iqa..

fiqaliqa said... Reply to comment

haha. UITM di HATIKU tauuuu. thanks kak key :) hehe

fiqaliqa said... Reply to comment

haha. UITM di HATIKU tauuuu. thanks kak key :) hehe

Lawa Collections✿ said... Reply to comment

hai...salam kenal..sis follow blog ni yer... :)

made with love by fiqaliqa