Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, April 1, 2011

Parlimen, Sri perdana , UM


assalamualaikum '.'

lama dah tak update. tp masih ada juga yg follow. maseh byk-byk  :)
semalam kitorg, iaitu pelajar2 kolej uniti, port dickson telah menyertai lawatan bersiar-siar
ke Parlimen, Sri Perdana dan UM. itu yg official. yg tak officialnya, kitorg pergi memenatkan kaki di mid valley, the gardens dan menambahkan lemak-lemak di BBB tomyam seafood.

pergh !! BBB tomyam memang sedap woo
sebelum tu, cite dulu la pasal lawatan official

PARLIMEN
sebelum masuk parlimen, korg kena make sure pakaian formal okey ?
aku memang cun, pakai baju kurung ngan wedges. haha.
dh tu, semua fon atau telefon tangan korang akan di collect
dan di simpan dalam satu beg yg akan dijaga oleh guard. selain tu, kamera pn x boleh bawak masuk tau.
boleh bawak diri jew.

melangkah masuk jew dalam parlimen,
korang perlu tunduk hormat sebelum duduk
hormat kepada sistem undang-undang paling tinggi dalam negara
serius rasa seram dan gelabah. yela, kot2 tergolek kat tangga ke,jatuh kerusi ke,
tak ke Yang Dipertua nampak ? dah la sekeliling ada CCTV kot.
semalam ramai juga pelawat2 yg masuk parlimen
sebab dah namanya demokrasi, so, sesiapa pun boleh masuk dan tengok apa yang berlaku dalam parlimen

ada kumpulan dari makcik pakcik , budak sekolah , pekerja2 jabatan undang2 dan orang biasa
haa.. yang syoknya, masuk2 je, mata melilau cari YB dan Dato' yang glemer2.
aiseh. rasa macam jumpa selebriti.
hahhaha. yg 1st aku nmpak ialah Bung Mohktar, ala... yg suami Zizie tuu
kemudian nmpak pula Khairy Jamaludin
aww. semat. tegap ooo.


beliau berucap dengat sangat sopan ooo
kacak. bergaya. adeyyy asal la semat sgt ? haha

dapat cuci mata,
hilang sikit rasa bosan duduk tegak je dalam tuu. hahaha.
ada lagi YB lain yg slalu masuk tv, tp tak sure nama. hee
kunk salah mau kena saman aku.
huu. kepada yg minat undang2 dan nak lebih memahami sistem macam mana undang2 negara tercinta ni di buat, lawatlah parlimen tuu. dari korang bosan loafing ke kan ?
at least dpt jgk pengalaman dan ilmu sikit :)

okey la. nanti sambung part 2 plak. hee.
penat ni :) hee

terima kasih sudi baca :)
Terima Kasih Sudi Baca :)

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Like la Page Fiqaliqa Fashionista sekali yee :)

3 suka komen:

hamzah ian said... Reply to comment

tak pernah g sane.. sob2

fiqaliqa said... Reply to comment

nanti ada masa pegi la. syok jgk dpt experience :)

Meyra Haney said... Reply to comment

umi , masa aku pergi tahun lepas dah nak dekat lunch so tak lama dekat parlimen , dapat juga tengok beliau . dia pun kuat boo orang . haha

made with love by fiqaliqa