Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, January 4, 2012

1st January Diary


Alhamdullilah, dah masuk tahun baru, 2012.
Alhamdullilah aku masih diberi kesempatan oleh Yang Maha Esa untuk terus bernafas di bumi ciptaanNya, syukur :)


p/s ; tapi hari hari pertama tahun baru kinda suck to me. haha. here the story, kalau rajin, baca lah. haha.


01January2012
1 january, new year, yeayyy. evryone cuti, holiday kan ? akuh ? yang adooo. keje la jawabnyaa. itu xpe lagi, memang dah biasa dah xdek cutinya . huhu . tambah sadis, hari tu ramai la plak kan customer, huhu. penat woo. 8 jam kerja rasa macam 8 tahun. punya lah letih . huwaaa. pastu dah tiba time rehat, boleh plak ada konflik. haiyaaa. dah aku kecewakan kawan la plak. nasib tak tacing lebih. dah la rasa nak tercabut kaki, bila dah jadi macam tu, rasa nak tercabut otak plak.tapi sabar je lah kann. dah la tahun baru, baru nak seronok ronok , huhu. macam macam plak dugaan.


02January2012
ingatkan semalam je nak tension mension, tambah hari ni lagi tension, hmm panjang storynya, xpe, aku cuba kasi pendekkan ye.hari ni pergi kerja macam biasa, 8 jam jugak, hari ni customer pun ramai jugak, ingat boleh relaks-relaks, hmm, tapi tak.. banyak kerja, banyak customer. kesiannn kat aku. pastu isu yang paling besar, aku dah terrosakkan kunci alarm kereta bapak aku. repeat, kereta bapak aku, bukan kereta aku atau kereta kaw. huhu. malang tak berbau betol la. huhu. dah tu, nak balik pukul 10.30 malam, kereta aku dok memekak kat parking basement sebab alarm dah rosak , so tak leh nak stop. huwaaa. sedih sedih. nasib baik ada kawan-kawan yang baik hati tolong temankan aku. dah la time tu mak ayah plak balik klang, memang xdek sape la nak mintak tolong der. lama gak tunggu kat situ, sampai ada guard tolong. haiyaaa. tu lah perempuan, drive tahu, pasal kereta langsung tak tahu, oooh soriii. aku je kot perempuan tuu. hehehhee :) sampai je rumah, family aku pun sampai, dah kena tadah telinga kena marah. adeyhhh. apa la nasib, dah la penat-penat balik kerja, memang parah betul diari tahun baru. huhu


03Januay2012
dah la semalam tak cukup tidur, ahri ni kena kerja 10 jam. hamek hang. wahahahah. takpelah, redha je lah. anggap kerja tu ibadah ye fiqah oii. huhu.tapi hari ni tak la penat sangat memandangkan tak ramai dah shopping sebab esok kan mula sekolah, maybe bz la tu uruskan anak-anak. bagus-bagus. tak lah aku penat kan ? hihi. hari ni tak drive pun sebab bapak aku dah amek balik kunci kete. hah, padan muka aku. tulah, rosakkan lagi barang dia. huhu. nasib-nasib .terpaksalah tunggu adik aku amek aku balik kerja. nasib ada orang nak amek tau. silap-silap kena jalan kaki plak. huhu. harap-harap tak lah kan. 


04January2012
hari ni aku off day sebab memang aku off la . hihi. so, hari ni aku dapat la luangkan masa ngadap blog and maen game sims sosial kat fb tu. ahha. seronok gila. tapi penat gak sebenarnya hari ni, tapi aku rasa jap g nak g beli mcd dinner box tu. haaa. seronok sikit melantak kan. haha. dah lama nak beli asik takde masa jerr. kerja aku mengalahkan perdana menteri tauuu. haha. dan dapatlah aku buat diari 4 hari di bulan januari 2012, sekaligus update belog aku sebelum orang lain ingat aku nak tutup dah belog ni. oh nooo. belum lagi tauuu. hehe :)



tapi aku tak lah rasa tahun baru sangat, 
sebabnya aku tak nak mengaku aku dah nak masuk 22 tahun. haha. 
shhhh, suka hati la kan ? ahha

yey! berjaya taip satu entry. hihi :)


Terima Kasih Sudi Baca :)

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Like la Page Fiqaliqa Fashionista sekali yee :)

3 suka komen:

M.H said... Reply to comment

umi kau off hari nie ? sama laa kita :DD HEHE . berejam-jam aku keje banyak hari al-penat sampai demam , hari ni dapat off , esok kena OT , maka waktu aku bekerja adalah 13 jam , matikkk . so sorry if tak ditegur atau berteguran di fb , chat dan sbgainyaa . still love u friend .

fiqaliqa said... Reply to comment

@M.H

oh yeke? ko keje kat ne beb ? esok pun aku 10 jam, tambah 2 jam rehat, so total 12 jam, hukhuuu

storyfromme said... Reply to comment

sama la kita.start tahun baru dengan benda yang menyedihkan.sabar jela.

made with love by fiqaliqa